Caroline Karlsson

Caroline Karlsson heter jag och bor i Växjö, barn födda 2018 & 2020 och hundarna. Är en hundtokig tjej som har hållit på med hundar sedan jag var runt 8 år gammal och fick en Airedaleterrier hane vid namn Ruff, innan dess var det hästar som gällde. Jag har ända sedan jag fick min första hund varit väldigt aktiv inom allt som har med hundar att göra, då jag anser att kunskap och erfarenhet är otroligt viktigt. Trots min unga ålder på 26 år så har jag hunnit med mycket och samlat på mig otroligt mycket kunskap som jag är väldigt tacksam för. Dock anser jag att man aldrig blir fullärd, därför är vidareutbildningar väldigt viktigt för mig och grunden som företagare.

Jag tog 2012 examen från Stora Segerstad Naturbruksgymnasium där jag läste inriktning Hund och är från det Hundförare och behörig att starta hunddagis. Jag är godkänd på Grundkurs i Läkemedelshantering, vilket innebär att jag är Djurvårdare med utökad kompetens. 2013 är ett år där jag har klarat flera tunga utbildningar! I januari blev jag godkänd på UPH-utbildningscentrum för professionell häst, hund och humanvård som Dipl. Massageterapeut, april blev jag godkänd som SBK. Allmänlydnadsinstruktör och i Juni blev jag klar Cert. Canineopat via UPH-utbildningcentrum för professionell häst, hund och humanvård. Samma år blev jag även godkänd på M2 vilket innebär att jag får vara B-fig på MH och MT. Samma år blev jag även Friskvårdskonsulent för hund via UPH.

För mig är ledarskapsutbildningar väldigt viktigt! Jag har därför deltagit på flera steg hos Wistrom Coaching som är ledande inom ledarskaps-, coach och säljutbildningar, personlig utveckling, personlig coaching och inspirationsföreläsningar. Jag har även deltagit på Ledarskapsutbildning 1 via SBK/Studiefrämjandet samt läst både SBK Special Sök och SBK Special Spår. Jag har tidigare erfarenhet som fotbollstränare/ledare.

Jag har just två bordercollies. Jag har registrerad SKK Kennel med samma namn som företaget.Där är målet att föda upp stabila, friska, trevliga, arbetsvilliga bordercollies med bra vallegenskaper!

Har varit aktiv i Växjö Hundungdom som ordförande under några år, och aktiv i Växjö Brukshundsklubb där jag både håller hundkurser och är figurant på MH tester.

Tidigare arbeten är bland annat Växjö Djursjukhus samt Tassar och Morrhår. 2011 åkte jag ensam till USA för att göra praktik på ett djursjukhus i Duluth, jag fick där möjlighet att se fler djurställen bland annat ett akutdjursjukhus, ett center för hemlösa hundar, hundpensionat/hunddagis samt State Fair som är en stor marknad med bland annat hundutställning, fårutställning, operationer, kalvning, utställning med flera olika hundföreningar osv.